این گروه دارای هیأت بورد و کمیتة اخلاق متشکل از روانکاوان عضو انجمن بینالمللی روانکاوی است که تمامی فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و درمانی گروه را تحت نظر دارند. نظامنامة اخلاقی این گروه برگرفته از نظام اخلاقی حاکم بر فعالیتهای روانکاوی توسط انجمن بینالمللی روانکاوی میباشد و این گروه، خود را متعهد به تبعیت و حمایت از آن میداند. اعضای کمیته اخلاق، بر اساس شرایط و مورد شکایت، متغیر خواهند بود و از میان روانکاوان برجسته داخل و خارج از ایران تعیین خواهند شد.
مفاد نظامنامه اخلاقی گروه:
• صلاحیت: انجام فعالیتهای حرفهای در این گروه بر اساس صلاحیت اعضا صورت میگیرد و افراد حق انجام فعالیتی خارج از حوزة صلاحیت خود ندارند. بر این اساس انجام روانکاوی توسط اعضای روانکاو گروه و بر پایة استانداردهای انجمن بینالمللی روانکاوی صورت میگیرد.
رواندرمانی تحلیلی توسط آن دسته از اعضای اصلی گروه انجام میشود که علاوه بر سابقة کافی تحلیل شخصی و شرکت موثر در سمینارهای نظری، تایید روانکاو یا درمانگرشان را نیز برای شروع رواندرمانی دارا باشند. این افراد پس از پذیرش در مصاحبهای که توسط کمیته پیشرفت صورت میگیرد، فعالیت خود را در حوزه بالینی شروع خواهند کرد. این اعضاء تحت نظارت بالینی اجازه انجام رواندرمانی تحلیلی را دارند. نظارت بالینی بر اعضای اصلی توسط اعضای پیشرفتة گروه انجام میشود و مسیر رشد فعالیت بالینی اعضا به طور سالانه توسط سوپروایزر کاندیدا و کمیته پیشرفت گروه ارزیابی میشود.
اعضای گروه قوانین کشور را مراعات میکنند و فقط در صورتی مجاز به ارایة خدمات رواندرمانی هستند که از سازمان نظام روانشناسی، سازمان بهزیستی کشور و یا وزارت بهداشت مجوز فعالیت داشته باشند.
• احترام به اشخاص و عدم تبعیض: در این گروه هیچ گونه تبعیضی بر اساس جنسیت، نژاد، قومیت، رنگ، دین و باور افراد پذیرفته نیست و انتظار میرود روابط با بیمارن، دانشجویان و همکاران بر اساس احترام به شأن انسانی افراد و توام با مراقبت باشد.
• اطلاع و خودمختاری: دانشجویان و بیماران حق دارند در ارتباط با اصول و قواعد حرفهای گروه، هزینهها و قوانین اطلاعات کافی داشته باشند و در تصمیمگیری به خودمختاری افراد احترام گذاشته میشود.
• مسئولیت: تمامی اعضای گروه مسئولیت رعایت استانداردهای گروه را بر عهده دارند.
• رازداری: رازداری در ارتباط با بیماران از بنیادی ترین حقوق بیمار و شرط اساسی موفقیت روانکاوی و رواندرمانی تحلیلی است. رابطة بیمار و روانکاو یا درمانگر رابطهای توام با اعتماد است. تمامی اعضای گروه بر اهمیت این اصل آگاهند و انتظار میرود نسبت به بیمارانشان و همچنین در گروهدرمانیهایی که خود به عنوان بیمار حضور دارند نسبت به دیگر اعضای گروه، بهطور کامل اصل رازداری را مراعات کنند.
در جلسات نظارت بالینی یا نگارش مقاله و در شرایطی که لازم است مورد یک بیمار به همکار یا همکارانی ارایه شود، لازم است هویت بیمار پنهان بماند و از ارایة هر گونه اطلاعاتی که امکان شناسایی بیمار برای دیگران را فراهم میکند پرهیز شود.
• مسئولیت علمی: تمای اعضای گروه مسئولیت ارتقای مداوم سطح علمی و مهارتی خود را بر عهده دارند، گروه نیز بر اساس این احساس مسئولیت، برنامههای مداومی در جهت ارتقای سطح دانش و مهارت اعضاء به انجام میرساند.
• حمایت از جامعه، حرفه و گروه: اعضای گروه نسبت به دیگر اعضاء گروه و همچنین نسبت به جامعة حرفهای که در حوزه روانکاوی و رواندرمانی تحلیلی فعالیت میکنند، دارای مسئولیت هستند. اعضاء مسئولیت دارند در صورت اطلاع از عدم مراعات اصول اخلاق حرفهای توسط دیگر اعضای گروه و یا افراد خارج گروه آن را به سرپرست یا اعضای پیشرفته گروه گزارش کنند. این راهی برای مشارکت در حفاظت از جامعه، حرفه روانکاوی و رواندرمانی تحلیلی و گروه در برابر افراد فاقد صلاحیت است.
• مسئولیت اجتماعی: اعضای گروه تشویق میشوند بخشی از وقت، دانش و مهارتهای حرفه ای خود را در جهت رشد جامعه به فعالیتهای عامالمنفعه اختصاص دهند. این فعالیتها میتواند شامل ارایة سخنرانیها، کارگاههای رایگان یا درمان و آموزش در مراکز خیریه و غیره باشد.
رئیس کمیته: دکتر مهدیه وزیریان
اعضای کمیته:
دکتر آرش حسام
دکتر مرتضی مدرس غروی
خانم شهرزاد طهماسبی
دکتر مریم باقری
دکتر نوشین خادمالرضا
دکتر امین شاهوردی
دکتر عقیله موسوی
دکتر سپهر هاشمیان
آقای محمد بهشتیزاده