عنوان کتاب :
خودم را می سفرم
چکیده کتاب:
عباس کیارستمی بر این باور بود که اگر موضوعی را خوب فهمیده باشیم، میتوانیم آن را در دو کلمه خلاصه کنیم. اندیشه ی ژولیا کریستوا را نیز به رغم وسعت و پیچیدگی اش، میتوان دردو واژه خلاصه کرد: «متفاوت اندیشیدن.» کریستوا همه ی باورهای جا افتاده ی ما را به پرسش میگیرد و به ما میآموزد تنها در «خوانش متفاوت» است که میتوان به سرزمینهای ناشناخته «سفر»کرد و «شناخت» به معنای هستی شناسانه ی آن را تجربه کرد. «سفر» از آن دست واژه هایی است که «بودن» کریستوا راتعریف میکند و تصادفی نیست که او در خودم را میسفرم به تمامی جنبه های «بودن» خود پرداخته است. «وطن»کریستوا همان «اقلیم سفر» است و سفر برای او سفر به جغرافیای نامحدود و بدون مرز متفاوت اندیشیدن ومتفاوت زیستن است. کتاب حاضر دعوتی است برای همسفری…
عنوان کتاب :
یک فنجان چای با بزرگان روانکاوی
چکیده کتاب:
یک فنجان چای با بزرگان روانکاوی جهان گردآوری گپ وگفت های صمیمانه و رودررو و البته تخصصی با روانکاوانی است که هر یک سردمدار جریانی فکری در روانکاوی هستند. جنبش آغازشده توسط فروید پس از او پیشرفتهای بیشماری کرد و در طول یک قرن گذشته اگرچه شاهد رویکردها و نگاههای کم و بیش متفاوت در درون نهضت روانکاوی هستیم، اما میتوان به جرئت گفت که همه ی این رویکردها انگاره های اساسی خود را وامدار نگاه عمیق و موشکافانه ی فروید به روان هستند. اعتقاد به تأثیرگذاری ناخودآگاه و تسلط بی چون و چرای آن بر روان و شخصیت، نقطه ی اشتراک تمامی این جریانهای فکری است. اما در باب اینکه محتوای این ناخودآگاه چیست یا چطور میتوان سوژه ی اسیر در دام ارباب ناخودآگاه را از تکرار رهایی بخشید، روشنگریها و فنون متفاوتی شکل گرفته است. مطالعه ی مصاحبه های انجام گرفته با روانکاوان، پیش درآمد آشنایی با این روشنگریها و سبک تفکر و جهتگیری آنان و چراغ راهی برای شروع مطالعات گسترده تر است…
عنوان کتاب :
تئاتر بدن
چکیده کتاب:
جویس مکدوگال روانکاوی است که بهویژه بهعلت استفاده از سبک خاص درام در توصیف و بررسی سناریوهای پیچیدهی روانی، در عرصهی بینالملل شناخته شده و مورد احترام است. او در تئاتر بدن نهتنها به مطالعهی افرادی میپردازد که از طریق نشانههای جسمی به آشفتگیهای روانی واکنش نشان میدهند، بلکه پتانسیل روانتنی افراد را در لحظاتی تبیین میکند که روشهای معمول برای مقابله با شرایط، ناکارآمد است. جویس مکدوگال در کتاب خود داستانهایی فراموشنشدنی از بیمارانش نقل میکند؛ مادران و فرزندان بالغی که به نظر میرسد در مرحلهی پیشاکلامی چنان با هم درآمیختهاند که جدا شدنشان از یکدیگر بسیار دشوار است. او برای اشاره به این مطلب از عبارت «یک بدن برای دو نفر» استفاده میکند و ازجمله داستان فردی به نام «تیم» را روایت میکند که اندوه و سوگ به قدری در وجود او انباشته و مدفون شده است که گویی«قلبی ندارد» تا اینکه دچار حملهی قلبی میشود. دکتر دوگال در مواجهه با آنچه بیماران روانتنی نیاز دارند راهنماییهایی بسیار غنی و فرمولبندیهای نظری هوشمندانهای ارائه میکند و قلمرو روانکاوی را گسترش میدهد. تئاتر بدن کتابی بسیار برجسته در زمینهی مطالعهی بیماریهای روانتنی است که یکی از مهمترین متفکران روانکاوی در جهان آن را نوشته است.
عنوان کتاب :
روانکاوی در آسیا
چکیده کتاب:
کتاب روانکاوی در آسیا تصویری از رویارویی مشرقزمین با علم روانکاوی در اختیار خوانندهی مشتاق و متفکر قرار میدهد. این کتاب دریچهای میگشاید که از طریق آن میتوان از تفاوت تفکر شرق و غرب نسبت به روانکاوی آگاه شد و پاسخ سؤالات متعددی را یافت که در خصوص این مواجهه در ذهن ایجاد میشود، سؤالاتی از قبیل اینکه «آیا روانکاوی در شرق ممکن است؟»، «آیا میتوان روانکاوی غربی را بدون هیچگونه تغییری در شرق پیادهسازی کرد؟»، «آیا میتوان نقش پررنگ فرهنگ و تاریخ را نادیده گرفت؟» و… در شرق مرزهای تازهای در حال گسترشاند. ابتدا هند و ژاپن، سپس چین، کره و تایوان به جامعهی حرفهای و علمی روانکاوی پیوستهاند و شاهد بازگشایی دروازههای فرهنگ شرق به روی فرهنگ غرب بودهایم. درنتیجه، روانکاوی در آسیا چالش بزرگی در تاریخ متأخر روانکاوی به شمار میآید، چراکه مطمئناً روانکاوی بر آسیا و آسیا بر روانکاوی تأثیر خواهند گذاشت. این کتاب میتواند زمینهساز باز شدن فصلهای جدید در باب روانکاوی در ایران باشد.
عنوان کتاب :
ایگو؛ محور مداخلات روانکاوی
چکیده کتاب:
جلب همکاری بیماران در فرایند خودشناسی و تجهیز ایگوی آنها به توانمندیهایی در جهت کار تحلیلی، نقطهی عطف رویکرد بالینی دکتر فرد بوش را شکل میدهد. او در این کتاب برای ما روشن میسازد که تا چه اندازه تعابیر اغلب تحلیلگران مبتنی بر آن چیزی است که آنها درک میکنند نه آنچه بیماران آمادهی شنیدن آن هستند، اینکه بسیاری از جنبههای درمانتحلیلی بهجای آنکه در جهت مشارکت دادن ایگوی بیمار در طی فرایند درمان باشد، متمرکز بر حفظ جایگاه همهتوان و مشاهدهگر تحلیلگر است. دکتر بوش به ما میآموزد که چگونه تغییر در این رویکرد و در نظر گرفتن ایگوی بیماران بهعنوان همکارانی راستین در طی فرایند تحلیل ضروری و نقشآفرین است.
عنوان کتاب :
خلق یک ذهن روانکاوانه
چکیده کتاب:
بصیرت بدون کنش همچون رؤیاپردازى است اما کنش بدون بصیرت همان کابوس است. (ضربالمثل ژاپنی) هریک از ما در طول زندگى استیصال و درماندگى ناشى از تکرار اجتنابناپذیر اشتباهاتمان را به دفعات تجربه کردهایم؛ این ناگزیرى تکرار، تمامى روابط ما با جهان اطرافمان را تحتالشعاع قرار میدهد و بهروشنى باعث مىشود که جهان و مردمان نیز پیاپى به ما عکسالعملهاى تکرارى و مشابهى نشان دهند. از نگاه فرد بوش، تنها با «جایگزینى ناگزیرى کنش با امکان اندیشیدن» و «افزایش آزادى ذهن» است که میتوانیم بالاخره «مؤلف قصههاى خود باشیم»، از دور باطل تکرارها، رها شویم و امکان انتخاب راههاى متفاوت و گوناگون را بیابیم. خواندن خلق یک ذهن روانکاوانه ما را با ساختار پیچیده و درعینحال سادهى این ساختار روانى آشنا مىکند و راهکارهاى ساده و ممتنعى پیش رویمان قرار مىدهد که درنهایت رنگوبوى جهانى را که در آن زندگى مىکنیم، متنوع و رهآورد اندیشیدن و اندیشیدن به اندیشه، یعنى آزادى ناشى از انتخاب را به ما هدیه مىکند.
عنوان کتاب :
در سرمشق های بالینی ملانی کلاین و دانلد وینیکات، جان آبرام به عنوان سخنگوی دانلد وینیکات و رابرت هینشلوود به عنوان سخنران ملانی کلاین به گفتگو نشسته اند. گفتگوی این دو روانکاو به مثابه گفتگوی دو جریان فکری و دو گروه متفاوت در روانکاوی است، اتفاقی که در روانکاوی بسیار نادر است. آنچه ما از زمان مناظره های جنجالی تا به امروز بیشتر شاهد آن هستیم، نه گفتگو میان مکاتب یا گروه های متفاوت روانکاوی بلکه جانبداری متعصبانه از گروه یا پیش گامی خاص است که منجر به نگرش خصمانه به گروه یا پیش گام خاص دیگر می شود. گویی هر گروه به دنبال اثبات درستی و بی نقص بودن خود و نادرستی دیگری است…
از مهم ترین پیام های کتاب پیش رو این است که می توان حامی پیش گامی خاص بود یا به گروهی خاص تعلق داشت و در عین حال بدون جهت گیری خصمانه و بدون مقاومت به دیگری گوش سپرد.
عنوان کتاب :
ما گاه در مواجهه با انبوه پدیده های موجود در عرصه ی گسترده ی ذهنیت انسان، دچار بهت و حیرت می شویم؛ از مشاهده بازی کودکان و دیگر فرآورده های معمول مربوط به فانتزی های ابتدایی کودکان، به واسطه تحول و توانایی هایشان گرفته تا دیدن ارزشمندترین دستاوردهای انسان بالغ و برجسته ترین تمایزات فردی او. اما به یاد داشته باشیم که فروید در عمل و تئوری، ابزاری به نام روانکاوی را در اختیار ما قرار داده است که با کمک آن می توانیم باز هم به کاوش در این پهنه بپردازیم و جاده ای را که به سمت سکشوالیته کودکی، این منبع لایزال زندگی است، در نوردیم.
کارل آبراهام
در مقدمه کتاب روانکاوی کودکان ملانی کلاین (1948)
عنوان کتاب :
خیال ورزی های روانکاو
چکیده کتاب:
اگرچه در سالهای اخیر استفاده از خیالورزیهای روانکاو در کار بالینی با بیماران افزایش یافته است، پژوهشهای انتقادی اندک ارزشمندی این مفهوم و مشکلاتی را که بهکارگیری آن به همراه خواهد داشت، مورد بررسی قرار دادهاند. با وجود عدم یکپارچگی در نحوهی تعریف و بهکارگیری خیالورزی در میان پیروان بایون، استفاده از این مفهوم نزد سایر روانکاوان نیز احترام فزایندهای یافته است. بوش مدعی است این واقعیت که پیروان بایون بر مبنای مفهوم خیالورزی پارادایمی جدید و افراطی در رابطه با عوامل درمانبخش در روانکاوی ارائه دادهاند، از منظر بسیاری پنهان مانده است. بوش برخلاف پیروان بایون تجربهی خیالورزی از جانب روانکاو را به خودی خود مفید و مؤثر نمیداند، او نهتنها نقش تداعیهای خود روانکاو و تأمل بر این تداعیها از جانب او را در ظرفیت بالقوهی خیالورزیها برای دگرگونسازی عناصر بتا به عناصر آلفای بیمار را برجسته میکند، بلکه تداعیهای روانکاو را بهعنوان معیاری برای تمایز قائل شدن بین خیالورزی و دیگر احتمالات نظیر انتقال متقابل معرفی میکند. افزون بر این، در میان پیروان بایون دربارهی تبدیل خیالورزیهای بصری به تعابیر کلامی توافقی وجود ندارد، اما بوش بر اهمیت این تبدیل کلامی تأکید میکند.
عنوان کتاب :
نظریه هایی در باب جنسیت در دوران کودکی
چکیده کتاب:
مجموعه ی حاضر با گردآوری پنج مقاله از مجموعه آثار فروید، در تلاش است بر پایه ی نگاهی روانکاوانه و با مفاهیمی چون سکسوالیته، نظریه هایی در باب جنسیت و نیز اهمیت پرداختن به پدیده های روانی چون خاطرات پوشان، صحنه ی اولیه، فانتزی و واقعیت دستگاه روانی و در نهایت تبیین کارکرد فرایند سرکوبی پاسخی به چیستی دستگاه روان و نحوه ی شکل گیری آن ارائه کند. این مجموعه آثار، به خواننده ی علاقه مند به حوزه ی روانکاوی فرصتی میدهد تا با آشنایی با دیگر ابعاد نظری این حوزه، به درک خود از پدیده های روانی عمق بخشیده و چیستی و چگونگی پدیده های روانی را از سیطره ی مفاهیم مطلق و محدود حوزه ی روانشناسی خارج نموده و بار دیگر با خطاب قراردادن ناخودآگاه خواننده ی خود، همچنان که متون فروید در اکثر مواقع ارتباطی ناخودآگاه به ناخودآگاه با خواننده است، به انتقال مفاهیم در این حوزه بپردازد. در آخر همچون فروید این عبارت شاهکار هملت را یادآور میشویم: بیش از آنچه در خیال فلسفی ما بگنجد در آسمان و زمین وجود دارد، هرکس موفق به حذف اعتقادات از پیش تعیین شده اش بشود، قطعاً در کشف متعاقب چنین پدیده هایی بیشتر پیش می رود.
عنوان کتاب :
رویارویی در سوپرویژن
چکیده کتاب:
کتاب رویارویی در سوپرویژن چارچوبی نظری و تکنیکی برای درمانگرانِ تحت آموزش روانکاوی و سایر رویکردهای روانپویشی فراهم آورده است. این کتاب ارزشمند توسط سه متخصص بالینی متبحر در امر سوپرویژن به نگارش درآمده است. کتاب حاضر سه مرحله ی سوپرویژن، اهداف آن و ماهیت مداخلات سوپرویژنی را توصیف و تبیین میکند. «کتابی بسیار خواندنی، ماهرانه و عملی در باب سوپرویژن که مطالعه ی آن را قویاً به سوپروایزرها و نظارت شوندگان بالینی توصیه میکنم.» دکتر استنلی مسر، روانشناس معاصر «دانشجویان روانکاوی همواره به دنبال کتابی جامع برای پرداختن به مسائل عملی در خصوص نحوه ی ارائه ی سوپرویژن هستند. مطالعه ی این کتاب در وهله ی اول توصیه میشود.» دکتر دیوید ساچز، نایبرئیس انجمن بینالمللی روانکاوی «عمق تحقیق و توجه نویسندگان به جزئیاتْ رویارویی در سوپرویژن را کتابی ارزشمند برای دانشجویان و سوپروایزران کرده است.»
عنوان کتاب :
بیماری های روان تنی از منظر روانکاوی معاصر
چکیده کتاب:
در واکاوی بیمارانی که از مشکلات شدید جسمی رنج میبرند، اساساً هرگز جسم را لمس نمیکنیم و بهطور غیرمستقیم با جسم در ارتباط هستیم، ما در جایگاه مشاهدهگر نسبت به آن قرار داریم و از طریق صدای بدن با تاریخچهای نانوشته از سوگ و تروماهای اولیهی پردازشنشده ارتباط برقرار میکنیم. بحث و گفتگو بر سر روانکاویِ بیماریهای روانتنی که توان نمادپردازی ندارند از موضوعات جنجالبرانگیز مهمی است که در روانکاوی معاصر مطرح است. این کتاب یکی از دستاوردهای بینظیر کمیتهی انتشارات IPA است که بهعنوان کتاب مرجع برای فهم بیماریهای روانتنی معرفی شده است. در این کتاب با دیدگاههای کلیدی و اصلی متفکرانی مانند آندره گرین، فرانتس الکساندر، پیر مارتی، جویس مکدوگال، آیزنشتاین و… آشنا میشویم. در اینجا مجموعه مقالاتی متنوع که هم از دیدگاه معاصر و هم با توجه به نظرات فروید به تحلیل بیماریهای روانتنی پرداختهاند گردآوری شده است. در هر فصل، علاوه بر مباحث تئوری جذاب، موارد بالینی متعددی نیز مطرح شده که به خواننده اجازه میدهند تا روش فکری و تفسیر و موضع تئوری تحلیلگر را در بیماران دنبال کنند. این کتاب از حیث تکثرگرایی و تنوعْ کتابی برجسته تلقی میشود و خوانندگان معمول را بهاندازهی روانکاوان و محققان برجسته تحت تأثیر قرار میدهد.
عنوان کتاب :
الکترا در برابر ادیپ
چکیده کتاب:
مادر در زندگی هر زنی جایگاهی دائمی و مرکزی را به خود اختصاص داده است. نخستین رابطهی عاشقانهی دختران بیشتر رابطهای همجنسگرایانه است تا دگرجنسگرایانه. هرچه باشد، اولین اُبژهی عشق آنها، مادر، همجنس است. او کسی است که دختر در درجهی اول با وی همانندسازی میکند. این دو عامل بهطور مشترک وفاداری مضاعف دختر نسبت به مادر را تحمیل میکنند. علاوه بر این، واقعیتهای بیولوژیکی انکارناپذیر باعث میشود فردیت و سکسوالیتهی دختر – اما نه هویت جنسی او – بیشتر از آنچه در مورد پسران رخ میدهد درگیر باشد. دختر در هر گامی که در مسیر رشد خود مینهد، بارها و بارها با مادر خویش همانندسازی میکند. به این معنی که با هر گام روبهجلو – مانند قاعدگی، بارداری، زایمان، یائسگی و پایان زندگی – او خطر سقوط دوباره به مادرش یا مقایسههای درونی با او را دارد.
عنوان کتاب :
چکیده کتاب:
برِنِـر در کتاب ذهن درگیر مناقشه به مؤلفههای مناقشهی روانی و پیامدهای آن، هم در شکل مصالحههای بهنجار و هم پاتولوژیک، میپردازد. وی با بحثی پیرامون مؤلفههای مناقشهی روانی سخن خود را آغاز میکند: رانهها، عواطف، دفاعها و تروماهای دوران کودکی عناوینی هستند که انگیزهی دفاع در برابر مشتقات رانه را فراهم میکنند. برِنِـر از مصالحههایی یاد میکند که ناشی از مناقشهاند و بیانگر این دیدگاه که مصالحههای برآمده از مناقشه اصلیترین بخش زندگی روانی را تشکیل میدهند. همچنین او به شکلگیری و عملکرد سوپرایگو میپردازد که هم آن را نوعی مصالحه در نظر گرفته و هم مؤلفهای از مناقشات بعدی و مصالحههای مرتبط با آنها میداند. در ادامه، موضوع مصالحههای پاتولوژیک، ازجمله نوروزها و اختلالات شخصیت نوروتیک، مطرح میشود. رؤیاها و کنشپریشیها، همچنین انتقال و انتقال متقابل، از دیگر عناوینی هستند که بهعنوان شکلی از مصالحهی مرتبط با روانکاوی مورد بررسی قرار گرفتهاند. او کتاب را با گفتاری در مورد مصالحههای بهنجار به پایان میرساند که اهمیت و قدرت تبیینی نظریات برِنِر را در مورد مفاهیم مناقشهی روانی و پیامدهای آن روشن میکند.
عنوان کتاب :
بی رحمی چیزها
چکیده کتاب:
بیرحمی انسانها را هریک از ما در دورانی از زندگی تجربه کردهایم، اما شاید درک بیرحمی چیزها که گاه نتایج اسفبارش گریبانمان را گرفته است خیلی آسان نبوده باشد. اینکه چگونه «آنچه جان ندارد» میتواند شکل بگیرد و موجبات دگرگونیهای روانی گوناگون را فراهم کند گاه از تصور ما بسیار دور است. آنچه از همان ابتدا در کتاب لورِنا پرِتا به ما یادآوری میشود این است که دوران ما بدون تردید شاهد «زوال تدریجی توانایی نمادسازی» انسان معاصر است، آن هم در دنیایی که به دلیل انواع سرعتها «آینده زمان را میبلعد» و «وقتی برای پردازش دادهها نمیگذارد» و شاید تنها انتخابی که برایمان باقی میگذارد «دستبهعملزدن» باشد. اینجاست که بیرحمی چیزها معنا پیدا میکند و بسیاری از دستبهعملزدنهای ما که بدون اندیشیدن و پردازش اندیشهها و دادهها رخ میدهند چنان بیرحمانهاند که میتوانند ما را از روند رفتن از «طبیعت» بهسمت «فرهنگ» مأیوس کنند. شاید تصادفی نیست که امروز انواع گروههای معتقد به بازگشت به طبیعت و بازگشت به خویشتن خویش و… طرفداران فراوانی دارند.
عنوان کتاب :
درس گفتارهای مقدماتی روان کاوی: متن جلسات درس فروید در دانشگاه وین
چکیده کتاب:
یک قرن از ارائهی این درسگفتارها در دانشگاه وین میگذرد، اما محتوای آنها مربوط به قلمرویی است که به سرکوب روانی خو گرفته است و ازاین رو برای خودآگاهی انسان کهنه نمیشود. فروید تقریباً تمام نظریات خود را در این سلسله جلسات مرور کرده است و به همین دلیل بعضی مثل کارل آبراهام این کتاب را بهترین اثر او برای فراگیری نظریات روانکاوی دانستهاند. این درسگفتارها شاید در هیچکجا به پیچیدگی و عمق آثارِ متاسایکولوژیک او نرسند و چنین هدفی هم ندارند، اما میتوانند درآمد بسیار خوبی برای درک آنها باشند.
عنوان کتاب :
مداخلات روان پویشی در دوران بارداری و نوزادی
چکیده کتاب:
این کتاب پویایی های روانی و عاطفی منحصربه فرد بارداری، زایمان، نوزادی و کودکی را به تصویر می کشد. تقاضای نویسنده این است که حدس و گمان در کار بالینی را جدی بگیریم. او به ما می گوید که نمی تواند از فکر کردن به آنچه در ذهن یک نوزاد می گذرد، دست بردارد. توصیه اش به هر کسی که در زمینه سلامت روان در حوالی زمان تولد کار می کند این است که نوزاد را مشاهده کنید، از مادرش بپرسید و حدس بزنید. سالومونسون اصرار دارد که رنج های زیادی میان والدین و نوزادان وجود دارد که اگر سیاست گذاران ارزش روان شناسی حوالی زمان تولد را دریابند، میتوان آن را کاهش داد.
عنوان کتاب :
چکیده کتاب:
تا به حال از خودتان پرسیده اید که در ذهن روانکاوان چه می گذرد؟ آیا تصور کرده اید که اگر عزیزترین فرد زندگیتان را از دست بدهید، چه می شود؟ در این کتاب، لیندا شربی، که هم روانکاو است و هم زنی بیوه، خواننده را به درون دنیای تجارب هیجان انگیز یک روانکاو می برد و نشان می دهد چگونه تجارب مستقل عشق و فقدان بیمار و درمانگر، و نیز عشق و فقدانی که این دو در اتاق درمان تجربه می کنند، با هم می آمیزند و بر هم اثر می گذارند. این کتاب از دو جنبه منحصر به فرد است: نخست آنکه بر وضعیت زندگی روانکاو در حین درمان تمرکز می کند و نشان می دهد که این وضعیت چگونه هم بر روانکاو و هم بر نحوه درمان اثر میگذارد، و این موضوعی است که چندان در پژوهش های روانکاوی مورد توجه قرار نگرفته است؛ دوم اشتیاق نویسنده برای بیان فقدانی است که شخصا در زندگیش تجربه کرده است. نویسنده با بهره گیری از روایت زندگی بیماران و درآمیختن آن با داستان زندگی خودش کتابی را آفریده که هم برای درمانگران مفید و پربار است و هم ذهن داستان دوستان را نوازش می کند.
عنوان کتاب :
چکیده کتاب:
دکتر کریس با مطالعه تداعی های بیمار در روانکاوی، شرحی بسیار واضح و درخشان از تکنیک روانکاوی به دست می دهد. وی از تجربه مفصل خود در مقام روانکاو و رواندرمانگر بهره می گیرد تا اثرات دیدگاه های تازه پیرامون تحول ذهنی، تعارض روانی، انتقال و انتقال متقابل را بر تکنیک نشان دهد. کتاب با نثری زیبا و مثال های بالینی غنی، متنی فوق العاده و در واقع کم نظیر برای تمامی کارورزان روانکاوی و روان درمانی است.
جوزف سندلر، استاد بازنشسته روانکاوی، کالج دانشگاهی لندن
کریس مفهوم تداعی آزاد (این مفهوم محوری در تکنیک روانکاوی از ابتدای حیاتش) را دریافته است و تنزل تدریجی آن را، از جایگاه رفیع اولیه اش در مقام یگانه روش تحقیق روانکاوانه ی ما، طی یک قرن توسعه نظری وبالینی، تشریح می کند. وی سپس در بازخوانی جامع معاصر خود، به شکلی درخشان چراغی چندوجهی روشن می کند که با احیای تمرکز بر تداعی آزاد با تمامی افت و خیز آن، بر داده های روانکاوی و بر سازه های نظری برساخته از آن داده ها پرتو می افکند. تمامی روانکاوانی که دل مشغول تاثیرات متقابل همواره پویای داده های ما و روشمان برای استخراج آن ها و نظریه هایی که به واسطه آن ها برمی سازیم یا تصدیق می کنیم هستند، باید این کتاب را بخوانند. و به راستی کدام یک از ما بدین سان دل مشغول نیستیم؟
رابرت اس میلرستاین، رئیس انجمن بین المللی روانکاوی در سال های 1985 تا 1989